Stamboom bronnen

De stamboom van Henricus van Huynegem op Geneanet bevat zijn voorouders Van Huynegem en zijn nakomelingen Van Hanegem.
Deze stamboom is inclusief de nieuwe info over de eerste twee generaties Van Anegem, de Van Huynegems en de emigranten naar de USA.
Waar nodig en waar mogelijk zijn zaken opgezocht, geupdated, aangevuld, gecontroleerd, uitgezocht, samengevoegd, bedocumenteerd en/of gecorrigeerd.
Nieuwe feiten zijn in het menu toegelicht onder "Aanvullingen genealogie".

Veel informatie is overgenomen van andermans noeste arbeid:

1. De papieren Genealogie Van Haneghem 1724-1980 van Bram Vergouwe uit Breskens, de basis voor de Hanegem-stambomen op internet.
    Deze genealogie bevat nagenoeg alle Van Hanegems uit de periode van de Burgerlijke Stand (1797-1980).
    Alleen over generatie 1 en 2 verkeerde Bram Vergouwe nog in het ongewisse.

2. Vic Poolen heeft het gezin van de eerste generatie "Van Anegem" gereconstrueerd, wat uiteindelijk leidde naar Huinegem.
    Eveneens van zijn hand is de Kwartierstaat Van Hanegem-Ghijsels de kwartierstaat van Izaak van Hanegem, de landarbeiderstak uit Retranchement.
    Izaak van Hanegem was getrouwd met Sara Johanna van Houte. De Van Houtes stammen af van Frans-Vlaamse Hugenoten uit Offekerque bij Calais.

3. Het Oktagon van Hans-Annie v.Houte-Dierikx bevat drie takken Van Hanegem, namelijk waar die gerelateerd zijn aan de familie Van Houte-Dierikx.
    De kwartierstaten Van Hanegem-Ghijsels en Oktagon beschrijven de kwartierstaten van twee broers landarbeiders tevens buren aan de Killedijk in 't Retranchement.

4. Het Parenteel van Frits van Leeuwen volgt grotendeels dezelfde indeling als de papieren Genealogie van Vergouwe, maar dan toegespitst op de familie Van Leeuwen.
    Het grote verschil met Vergouwe zijn de eerste twee generaties, meer exacte gegevens uit www.zeeuwengezocht en weglating van minder relevante recente takken.
    Het Parenteel beschijft niet alleen een stamboom maar ook een stuk familiegeschiedenis.

5. Het papieren Repertorium van Mazenzele (1993) van R. Verstraeten heeft de parochieregisters van Mazenzele beter toegankelijk gemaakt.
    Het Repertorium was één van de eerste genealogische bronnen over de familie Van Huynegem.

repertorium van Mazenzele

 het papieren Repertorium van Mazenzele (1993), door R. Verstraeten

6. Michel Couturier heeft met Henricus' zuster Maria een link met de stamboom Van Huynegem. Veel info over de eerste Van Huynegem's komt van Michel Couturier.
    Michel heeft niet alleen veel informatie, hij denkt ook goed mee bij het oplossen van problemen, zoals de verwisseling in het Repertorium van Mazenzele.

7. Ton van Heusden's www.ancestors.nl is de bron van de lijst Zeeuwse emigranten naar de USA.

8. Sandra Verbridge, Robert Wambach en andere stambomen op MyHeritage met Amerikaanse takken Van Haneghan.

Overige bronnen
De geneanet-stamboom van Marie Rose Borms identificeert de diverse peters en meters Van Huynegem in Asse en Mazenzele, en daarmee hun afstamming.
De stamboom Meulenmeester (Laurent Grymmonprez) geeft inzicht in de afstamming van de echtgenote van Henricus van Huynegem.
Grijsbaard (Huib Plankeel) gaf waardevolle tips over Isabella Meulemeester. Hij heeft ook veel vroeg-protestantse info omgeving Breskens digitaal toegankelijk gemaakt.
Hans de Bisschop gaf waardevolle info over het zoeken in FamilySearch en de Van Huynegems in Mazenzele.
Met hulp van de stambomen van Luc Houthooft en Fernand van Huyneghem zijn belangrijke stappen gezet in de integratie van de diverse takken Van Huynegem.
Van Jean-Yves Delansay kwam info over Jean Francois Minet (Hullu), de vader van Elisabeth Miné. Elisabeth Miné was de schoondochter van Henricus van Huynegem.
HK Ascania, Vrijwilligersrab.be, Luc Annaert en vele anonieme scanners hebben met scans en digitale "klappers" de parochieregisters beter toegankelijk gemaakt.
Enkele tientallen online databases, waaronder zeeuwengezocht.nl, familysearch.org, arch.be, zoekakten.nl, ancestors.nl, vrijwilligersrab.be, geneanet.org.

www.huinegem.be